Ga naar de inhoud

Şeniz Duru Koevoets

Piano

Pianiste Şeniz Duru Koevoets (1974) werd geboren in Turkije. Ze studeerde van 1985 tot 1996 piano bij o.a. Secil Akdil aan het Dokuz Eylül Universiteit Staatsconservatorium in Izmir, waar ze haar studie afsloot met het masterdiploma.  Daarna volgde zij masterclasses bij onder anderen Zöhrab Adıgüzelzade, Martin Berkofsky en Edna Golandsky. In 2001 behaalde zij haar DMA-graad.

Şeniz speelde vele solorecitals en werkte mee aan talloze concerten in Engeland, Duitsland, Rusland, Italië, Portugal en natuurlijk Turkije. Ze was medeoprichter van het Aegean Piano Trio en verzorgde daarmee, naast het uitvoeren van het bekende repertoire, wereldpremières van composities van verschillende hedendaagse Turkse componisten.

In 2012 heeft zij als visiting scholar bij Peter Seymour en Catherine Hollingworth aan de faculteit Muziek van de University of York cursussen Historische Uitvoeringspraktijk en Klavecimbel gevolgd.  In 2014 woonde zij een zomersymposium bij over de Taubman Approach, gehouden door het Golandsky Institute aan de Princeton University.

Şeniz was ruim twintig jaar als hoofdvakdocent piano en kamermuziek verbonden aan het DEU Staatsconservatorium in Izmir. Vele jaren was zij bovendien hoofd van de vakgroep piano. Van 2002 tot 2013 was Şeniz tevens als adjunct-directeur verbonden aan het Instituut voor Schone Kunsten van DEU en in 2015 en 2016 was zij directeur van het DEU Staatsconservatorium. In 2018 verhuisde Şeniz naar Nederland en richtte zij haar eigen pianoschool op in Eindhoven. Zij geeft pianoles op alle niveaus, speelt solo- en kamermuziekconcerten, begeleidt vocaal ensembles en koren en maakt deel uit van het Eindhovens ensemble Tango de Barrio. Şeniz is lid van EPTA Nederland.